1.Посланици на добра Воля „Огън на Надеждата та III Хилядолетие“

Проект за подкрепа в социалните мрежи (facebook, twitter) на глобалното движение за Съхраняване на Човешката Цивилизация (против войните по света, тероризма, неприятелските явления в Космоса, генните мутации  др.) в съответствие с подписания през януари 2000г. „Меморандум за Съхраняване на Човешката Цивилизация“.


2. Мир от Полюс до Полюс. Доверие и Дружба /2018-2019/

„Гълъбът на Мира“ Пабло Пикасо

Международна експедиционна програма с културни цели, с посещаване на Северния и Южен полюс. Максимално представителство на страни – членки на ЮНЕСКО. В течение на годината – комуникация чрез социални мрежи (facebook, twitter) и „теле мостове“. Край на проекта – 2019 г.: 500-годишнина от първото околосветско пътуване „за опознаване на света“ на Фернандо Магелан и 50-годишнина на „Символа на Мира“, /“Гълъбът на Мира“ Пабло Пикасо/“.


3. 300- годишен Клуб „Кафе де Режанс“ /12 Държави/

Най-старото кафене в Европа (Париж), което в течение на повече от 300 години е било място за събиране на обществени интелектуалци, които играели шахмат и обсъждали възможни стратегии за развитие на обществото. Министерство на правосъдието на Франция дава права за „наименование и знак“ на World Club Scotland, който е готов съвместно с Клуб София за създаване на световна научно-културна интелектуална мрежа (на 1 етап – 12 страни).


4. Мир на Интелекта /Битка в мирен формат: Космос и Земя/,

съвместно с всемирната Асоциация по Астронавтика – 65 световни корпорации

В течение на една година (един ход в седмицата) жителите на всички 6 континента (чрез социалните мрежи facebook, twitter) играят шахмат с екипажа на Международната Космическа Станция (МКС). За МКС играят около 500 астронавта и космонавта и всички световни шампиони по шахмат. Резултат – мирно равенство.

5.“Мост на Бъдещето“

/автопреход на 4 автомобила – Представители на 4 континента през Берингов пролив/

Първи етап от проекта „От Полюса до Полюса“ (2018-2019 г). Обединява около 200 страни. На таймерния преход на денонощието (по средата на Берингов проток) се поставя и залага „Капсулата на Мира“.6. 20 000 лье над водата. Небесни каравани.: след 2000 години

/самолети – амфибия, представляващи 6 континента с организационни комитети от астронавти и космонавти, съвместно с всемирната Асоциация по Астронавтика/

Астронавти и космонавти, които са видели Земята от Космоса едногодишно ще инспектират 2 жизненоважни фактора за живота на Земята – въздухът и водата.

7. Международен музикален фестивал „Жива музика“, стартирал на нулевите точки на планетата през 2000 година

Предложение за продължаване развитието на фестивала „Жива музика“ в социалните мрежи (Facebook, Twitter) с лиценз Creative Commons.


8. Международна премия „Герои на Нашето Време“

Присъждат се звания на учени – изследователи, пътешественици, креативни интелектуалци, признати в световното общество.


9. Международна научна премия „Познание“ на Владимир Вернадски – Джон Маккарти

Аналог на Нобеловата Награда за Опознаване на Човека и Изкуственият Интелект. Награждават се изследователи на иновационни направления. Например: Човекът – глобално ноосферно позициониране, Вълните на Шуман, философията на мащабите. Изкуственият интелект – парадокси (компютърна смърт, техно-емоции).


10.Международен фестивал на Космическата Музика / посветен на 100-годишнината от създаването на музикалния инструмент – терменвокс/

През 2001 година по аналогов начин на терменвокс е изпратено едно „Детско послание на планетата Земя“ към звездата HD 197076 в съзвездието Делфин. Планира се старт на фестивала в Бургас или Варна (България).